Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Άγιος Βαλεντίνος Χωρίς Δώρο???

Ναι! Χωρίς Δώρο!... So what???
Προσωπικά,δεν πιστεύω στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ή τουλάχιστον δεν πιστεύω τα τελευταία 8 χρόνια που περασα το στάδιο της "καψουρας" και εχω περάσει στο σταδιο της λογικής 33χρόνης γυναίκας.
Δεν θα αναφερθώ στα προηγούμενα αυτά χρόνια καθόλου. Με πιανει ρίγος οταν θυμαμαι την φατσα μου και την έκφραση της μπροστά στη θέα ενος κοκκινου τριανταφυλλου και ενος χαζό αρκουδιου καθε φορά,τα οποία παρεμπιπτόντως ειναι ηδη μοιρασμένα σε ανίψια. Αν θυμάμαι καλά.
Ενα κόκκινο απλό τριαντάφυλλο. Που μέχρι να γυρίσεις σπίτι απ το ραντεβού είχε παρει κλήση σαν τον Πύργο της Πιζας. Θυμάμαι όμως πως χαζογελουσα. .
Κι αναρωτιέμαι τώρα,αν θα περιμέναμε με ιδια αγωνια ενα κοκκινο τριαντάφυλλο αν δεν είχαμε σχέση,αλλα ήμασταν μόνες. Ερωτευμενες μεν,αλλα μόνες. Άλλωστε η γιορτη του Αγιου Βαλεντίνου ειναι για τους ερωτευμένους. Οχι για τους δεσμευμενους μόνο. Νομίζω...
Τότε γιατι βγαίνεις εξω εκείνη την μερα μη έχοντας στον πλευρο σου καποιον σύντροφο αλλα τις φιλες σου και σε κοιτουν λες και ειναι Απόκριες και εσυ η μοναδική μασκαρεμενη??
Ποιο τριαντάφυλλο εγγυάται οτι οταν στο δώσει ο καλός σου ,δε θα σε κερατωσει κλπ?
Και γιατι θα πρέπει να περιμένουμε κατι τέτοιο μια μέρα μεσα στις υπόλοιπες 364 για να νιώσουμε όμορφα,σημαντικές και ευτυχισμένες σαν το παιδι που μολις πηρε το σούπερ δωρο που ήθελε?
Μήπως  καποιες φορές προσπαθουμε να πεισουμε τον εαυτο μας πως ζουμε το παραμύθι? Ή μηπως οτι ειναι αυτος ο σωστός ιππότης?
Ειναι ολα αυτά μαζί και ταυτόχρονα τίποτα.
Γιατι απλούστατα είμαστε γυναίκες. Και τα θελουμε όλα. Και την πραγματικότητα και το παραμύθι.
Και αυτο το τριαντάφυλλο ξέρουμε πολυ Καλά οτι μπορούμε να το αγοράσουμε μόνες μας. Όποτε θελήσουμε. Χαιρόμαστε όμως πολύ,γιατι ξεχνατε άντρες να μας το προσφέρετε καποιες αλλες μέρες,χωρις λόγο,χωρίς γιορτάζοντας κάτι. Απλά γιατί σας κάνουμε ευτυχισμένους.
Αυτο περιμένουμε. Οχι το δωρο ως δώρο.
Αλλα ως μια πραξη που θα φωνάζει "Σ ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωη μου".
Αν γινοταν ομως αυτό,έτσι όπως το έχουμε ονειρευτεί,ποιος θα σας γκρινιαζε μετά αν όχι εμείς Ε..??? 😁

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου