Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο 10 λόγος του τελειου άντρα



Οι περισσότερες γυναίκες μετά τα 20 συνήθως επιδίδονται στην αναζήτηση του τέλειου άντρα. Ή, αν θέλετε, του πρίγκιπα του παραμυθιού που θα τους χαρίσει το μονόπετρο, όχι βέβαια κατεβαίνοντας από το άσπρο άλογο, αλλά τουλάχιστον βγαίνοντας από την καινούργια του Porsche. Δυστυχώς, για όσες τον αναζητούν, ο Mr Perfect είναι σαν τον Αϊ-Βασίλη, ξέρουν ότι δεν υπάρχει, αλλά τον περιμένουν. Ωστόσο, υπάρχουν βασικές διαφορές που ξεχωρίζουν τους άντρες από τους τζέντλεμαν. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε για εσάς ένα δεκάλογο οδηγό προς ναυτιλλομένες.
1 Στο αυτοκίνητοΤο on the road savoir vivre είναι κοινό είτε πρόκειται για Aston Martin είτε για ένα Fiat 500αράκι. Ένας πραγματικός τζέντλεμαν ποτέ δεν διαπληκτίζεται με άλλους οδηγούς στο δρόμο, ειδικά αν μέσα σ’ αυτό βρίσκεται εκπρόσωπος του ασθενούς φύλου. Το άνοιγμα της πόρτας από τον οδηγό στη συνοδηγό, αν και κάπως παλιομοδίτικο, δίνει πάντα έναν «αέρα» όταν πρόκειται για το πρώτο ραντεβού. Τζέντλεμαν της οδήγησης αλλά και λάτρης των ακριβών αυτοκινήτων, ο Παύλος Βαρδινογιάννης φροντίζει πάντα να ανοίγει την πόρτα στη σύζυγό του Τζίνα Αλιμόνου, όταν αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν κάποια κοσμική έξοδο χωρίς τον οδηγό τους. Όσο για τα φιλοδωρήματα του επιχειρηματία στα πάρκινγκ είναι πάντα μεγάλα.
2 Στην ντουλάπα τουΤα ρούχα δεν κάνουν τον τζέντλεμαν, αλλά αποτελούν βασικό αξεσουάρ της ελάχιστης ματαιοδοξίας που οφείλει να εκπέμπει. Οι στυλίστες επιμένουν πως κάποια συγκεκριμένα κομμάτια πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα του. Ένα καμηλό ή μαύρο παλτό, μια καμπαρντίνα, ένα δερμάτινο μπουφάν, ένα sure mezure κοστούμι για τις επίσημες περιστάσεις, δύο λευκά και δύο γαλάζια πουκάμισα και ένα μονόχρωμο κασμιρένιο σουέτερ. Ρούχα που σίγουρα βρίσκουμε στην ντουλάπα του Ντάνιελ Κρεγκ, του Τζορτζ Κλούνεϊ αλλά και των δικών μας Ηλία Ψινάκη και Σάκη Ρουβά, που θεωρούνται από τους πλέον καλοντυμένους Έλληνες. Must have στα αξεσουάρ θεωρούνται ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, ένα κλασικό ζευγάρι μοκασίνια και, φυσικά, σε όσους διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα, ένα καλό ρολόι. Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός, «ο άντρας από το παπούτσι και το ρολόι φαίνεται».
3 Στο πρώτο ραντεβούΑν και τα κλισέ του παρελθόντος δεν έχουν πλέον εφαρμογή, υπάρχουν κάποια tips που κάνουν τον τζέντλεμαν να ξεχωρίζει αλλά και να μαγνητίζει το ενδιαφέρον μιας γυναίκας. Κύριο και βασικό: Μια κυρία μπορεί να έχει την πρωτοβουλία της ώρας, ποτέ όμως του meeting point. Αυτό το αποφασίζει ο άντρας. Ασφαλής προορισμός είναι πάντα ένα classy restaurant, που να μην είναι μεν κραυγαλέα ακριβό, αλλά όχι και ταβέρνα! Ένας τζέντλεμαν πάντα παίρνει τη συνοδό του από το σπίτι της και στο τέλος του ραντεβού τη συνοδεύει μέχρι την πόρτα. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού οφείλει να γνωρίζει το savoir vivre ενός δείπνου και, φυσικά, δεν μιλάει ΠΟΤΕ για τις πρώην του. Οι Έλληνες γόητες γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι του φλερτ και πολλές κυρίες θα έκαναν τα πάντα για ένα δείπνο μαζί τους. Θέλετε παραδείγματα; Νίκος Αλιάγας, Σταύρος Νιάρχος και Πάρης Κασιδόκωστας.
4 Στο κινητό Το savoir vivre του κινητού είναι κάτι που επίσης πρέπει να γνωρίζει ένας γνήσιος τζέντλεμαν. Ποιοι είναι οι κανόνες; Σε εστιατόρια, θέατρα ή σινεμά ενεργοποιούμε πάντα το αθόρυβο προφίλ, ενώ στο επαγγελματικό μας περιβάλλον ο ήχος κλήσης πρέπει να βρίσκεται στη χαμηλότερη δυνατή ένταση. Στις συναντήσεις με φίλους ή με τη σύντροφό μας περιορίζουμε τη χρήση του τηλεφώνου δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στους συνομιλητές μας. Παραδειγματιστείτε από το πώς χρησιμοποιούν τα κινητά τους γνωστοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, όπως ο Άρης Βωβός και ο Νίκος Ευαγγελάτος.
5 Στο ποδόσφαιροΤο αγαπημένο άθλημα όλων των αντρών. Αν έχετε σκοπό να παρακολουθήσετε το ματς της αγαπημένης σας ομάδας με τους φίλους σας, καλύτερα να μην καλέσετε την κοπέλα σας. Στην καλύτερη περίπτωση θα την αγνοήσετε, στη χειρότερη θα ανακαλύψει μια πλευρά του χαρακτήρα σας που δεν θα ήθελε να δει. Το savoir vivre των ελληνικών γηπέδων γνωρίζουν άριστα ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Αντώνης Ρέμος και φυσικά οι Πέτρος Κόκκαλης και Γιάννης Βαρδινογιάννης.
6 Στη διασκέδαση Στις νυχτερινές διασκεδάσεις, είτε σε clubs ή σε μπουζούκια, o πραγματικός bon viveur ξέρει πάντα από τρόπους. Ξεκινάμε από το βασικό: Ποτέ δεν προπορεύεται της συνοδού του. Φροντίζει να πηγαίνουν μαζί ή κάποια βήματα πίσω της. Όσον αφορά τα clubs, ποτέ δεν στριμώχνουμε, ούτε πιέζουμε αυτούς που διασκεδάζουν μαζί μας. Στα μπουζούκια, πάλι, φροντίζουμε η συνοδός μας να κάθεται μία θέση μπροστά από εμάς. Όταν πετάμε λουλούδια, δεν σημαδεύουμε τον τραγουδιστή ή τους φίλους μας στο κεφάλι και ποτέ δεν τα πετάμε μαζί με τα πανέρια. Καλύτερα απ’ όλους γνωρίζουν το fair play των «ναών της νύχτας» συχνοί θαμώνες τους, όπως ο Γιώργος Μελισαννίδης, ο Σέρρος Μύρτας και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.
7 Στο κάπνισμαΟι κανόνες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ απλοί. Ποτέ δεν περπατάμε στο δρόμο με το τσιγάρο στο στόμα. Επίσης, δεν μπαίνουμε σε κάποιο κατάστημα ή νυχτερινό κέντρο καπνίζοντας. Άλλωστε, πλέον επιβάλλεται και από το νόμο. Οι γνώστες των πούρων στις εξόδους τους έχουν πάντα μαζί τους τον ειδικό κόφτη και τον κατάλληλο αναπτήρα. Χρυσό παράδειγμα ο Νίκος Χατζηνικολάου.
8 Στα ταξίδιαΈνας τζέντλεμαν είναι συνήθως κοσμοπολίτης. Και ένα καλό ταξίδι σίγουρα δεν εξαρτάται από το budget που διαθέτουμε. Αν πρόκειται για ταξίδι-έκπληξη στην αγαπημένη μας, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το κλείνουμε με γκρουπ! Από την άλλη, τα προσωπικά μας είδη σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι περισσότερα από αυτά της συνοδού μας. Ένας καλός ταξιδιώτης ακόμη και σε σοβαρές ατυχίες δεν διαμαρτύρεται συνεχώς για την «άθλια κουζίνα», ούτε φυσικά κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα. Όσοι έχουν κάνει αρκετά ταξίδια στη ζωή τους, όπως ο Μπραντ Πιτ ή ο δικός μας Λάκης Γαβαλάς, το γνωρίζουν καλά.
9 Στα δώραΟι πραγματικοί τζέντλεμαν γνωρίζουν πολύ καλά τη φράση «Diamonds are girls best friends». Σε ένα σοβαρό δεσμό ή κάποια επέτειο γνωριμίας, γάμου κ.λπ. σχεδόν επιβάλλεται ως δώρο ένα κόσμημα. Για τους μη προληπτικούς, το άρωμα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Στα επαγγελματικά δώρα η πλέον κλασική λύση είναι ένα καλάθι με ποτά, ενώ η μεγαλύτερη οικειότητα επιτρέπει κάποιο αξεσουάρ ένδυσης (κασκόλ, γραβάτα, γάντια κ.ά.) ή κάποιο είδος γραφείου (πένες, στιλό κ.λπ.). Ο Χρήστος Ζαμπούνης αλλά και οι ειδικοί των δημοσίων σχέσεων, όπως ο Γιώργος Ντάβλας, έχουν πάντα την ιδανική λύση για το δώρο της τελευταίας στιγμής σε πελάτες και συνεργάτες τους.
10 Στο σεξΚαι φτάνουμε στο επίμαχο και πλέον προσωπικό... Ας αρχίσουμε από τα βασικά, που έχουν να κάνουν με τους κανόνες υγιεινής και, φυσικά, τις κάλτσες, που ένας τζέντλεμαν οπωσδήποτε πρέπει να βγάλει πριν από την ερωτική πράξη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι λεγόμενοι άγραφοι νόμοι, που συνήθως μαθαίνονται με την εμπειρία. Όταν πρόκειται για μία από τις πρώτες φορές, δεν πιέζουμε τη σύντροφό μας για δικές μας επιθυμίες και στη διάρκεια της επαφής δεν διακόπτουμε για να σηκώσουμε το τηλέφωνο. Επίσης, κάποιες τρυφερές κινήσεις στο τέλος της πράξης ακόμη και αν δεν τις αισθάνεται κάνουν το γνήσιο τζέντλεμαν να ξεχωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου