Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Βρέθηκε μούμια μοναχού 200 ετών!

2048
Στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 συνέβη κάτι απίστευτο! Οι επιστήμονες εξετάζουν έναν μουμιοποιημένο μοναχό 200 ετών  τον οποίο οι βουδιστές δεν τον θεωρούν νεκρό αλλά ότι βρίσκεται σε μια πολύ βαθιά ύπνωση.
moumia
Μια διατηρημένη μούμια βρέθηκε πριν λίγες ημέρες καλυπτόμενη με βοδινό δέρμα μέσα στο σπίτι του στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ. Η αστυνομία αναφέρει ότι ήταν κρυμμένος στο σπίτι αυτό από έναν άνθρωπο που ήθελε να τον πουλήσει στην μαύρη αγορά.
Αυτό είναι το σπίτι στο οποίο βρέθηκε η μούμια.
Η μούμια που πιστεύεται ότι είναι περίπου 200 ετών, βρέθηκε να κάθεται σταυροπόδι και σε στάση  λωτού. Ο Βουδιστής μοναχός Dr Barry Kerzin, ο οποίος υπηρέτησε ως γιατρός του Δαλάι Λάμα, πιστεύει ότι η μούμια είναι σε αυξημένη πνευματική κατάσταση γνωστή και ως “tukdam”:
«Αν το άτομο είναι σε θέση να παραμένει σε αυτή την κατάσταση για περισσότερο από τρεις εβδομάδες , πράγμα που είναι σπάνιο τότε το σώμα του συρρικνώνεται σταδιακά και το μόνο που μένει από αυτόν είναι τα μαλλιά του , τα νύχια του και τα ρούχα του. Συνήθως οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στον μοναχό έχουν δει το ουράνιο τόξο να λάμπει στον ουρανό για αρκετές ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι έχει βρει ένα «σώμα ουράνιο τόξο».» Μια κατάσταση που είναι η υψηλότερη κατάσταση κοντά στον βούδα.
Ο Gankhüügiin Pürevbat, ο οποίος ίδρυσε  το βουδιστικό πανεπιστήμιο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας συμφωνεί λέγοντας:
«Ο Λάμα κάθεται στην στάση του λωτού vajra με το αριστερό χέρι ανοιχτό και το δεξί χέρι να συμβολίζει την Σούτρα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο Λάμα δεν είναι νεκρός αλλά βρίσκεται σε έναν πολύ βαθύ διαλογισμό, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση.»
Η ανακάλυψη αυτή φέρνει στο νου την ιστορία του Dashi-Dorzho Itgilov , Βουδιστής μοναχός που ήταν εξαιρετικά καλά διατηρημένος όταν πέθανε το 1927.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου