Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Αποτρέψαμε την δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3%

 "Καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι υπό το βάρος της πίεσης και των χρονικών ορίων", ανέφερε ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάνης Βαρουφάκης
- Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, που έφερε καταρχήν συμφωνία
- Ατελείωτα τα "καρφιά" για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης

Με τα "καρφιά" προς την προηγούμενη κυβέρνηση να είναι... ατελείωτα, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, προχώρησε σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, απόψε Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ένα Eurogroup που έφερε μία καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους, σχετικά με την συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη, προηγήθηκε μία συνέντευξη τύπου, στην οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, ανέλυσαν το πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας.
Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης


"Χρειάστηκαν τρία meetings του Eurogroup για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα κια ως Ευρώπη. Η διαπραγμάτεσυη γίνεται για να επιτευχθεί μια συμφωνία. Σημαίνει ταυτόχρονα αμοιβαίες κινήσεις συμβιβασμού αλλά και να διαννοηθείς τη ρήξη. 

Και σήμερα δείξαμε ότι η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ασφυκτικές προθεσμίες με μοναδικό στόχο τον εγκλωβισμό και την ασφυξία απέτυχε. Παρά το γεγονός της αμείλικτης ημερονηνίας της 28ης Φεβρουαρίου, αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματεύτομουμε με τους εταίρους και να έχουμε αποτέλεσμα. 

Συνδυάσαμε τον σεβασμό με την Δημοκρατία. Σεβαστήκαμε το πρόγραμμα αλλά όχι την ρήση κάποιων ότι η Δημορκατία δεν αλλάζει τίποτα.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου