Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αισθητική Χειρουργική- Χρειάζεται??




Πολλοί υποστηρίζουν πως η ομορφιά δεν είναι ματαιοδοξία αλλά ποιότητα ζωής. Αντρες και γυναίκες επισκέπτονται τον πλαστικό γιατρό για να διορθώσουν ή να αποκαταστησουν δυσμορφίες αλλά και για να βελτιώσουν μέρη του σώματος που δεν τους αρέσουν αισθητικά.
Η υπερβολή, ως γνωστόν, πάντα βλάπτει και στην περίπτωση των αισθητικών επεμβάσεων σίγουρα ισχύει το ρητό ‘παν μέτρον άριστον”. Η ομορφιά και η διατήρηση της νεότητας γίνονται συχνά εμμονή. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε αλλοιωμένα πρόσωπα από υπερβολικά συχνές πλαστικές επεμβάσεις και μπότοξ.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γαλλίδα καλλονή Εμανουέλ Μπεάρ η οποία πλέον κάνει καμπάνια κατά των πλαστικών-αισθητικών επεμβάσεων.
Η 48χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε πως έχει καταστρέψει το προσωπό της από τις πολλές πλαστικές. « Είναι μια φοβερή πράξη στην οποία δεν μπορείς να προβλέψεις τις τρομακτικές επιπτώσεις. Μια γυναίκα ή ένας άντρας κάνει μια επέμβαση γιατί δεν μπορεί πια να ζεί με αυτό το κομμάτι του σώματός του. Είτε βρίσκει βοήθεια και τη δύναμη να το παλέψει ή συνεχίζει κάνοντας πλαστικές.»


Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γνωστη πλέον στο Χόλιγουντ ως Βασίλισσα της Σιλικόνης Μελανι Γκρίφιθ η οποία προσπαθεί να νικήσει το χρόνο με τα αντίθετα όμως αποτελέσματα! Η 49χρονη διάσημη ηθοποιός έχει κάνει επεμβάσεις στα χείλη, στα ζυγωματικά, αμέτρητα μπότοξ και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα να θεωρείται παράδειγμα… προς αποφυγήν! Ο σύζυγός της, Αντόνιο Μπαντέρας έχει δηλώσει «Της είπα, θέλω να σε δώ να μεγαλώνεις και να μεγαλώσω κι εγώ μαζί σου,  δεν με νοιάζει. Η Μέλανι μου αρέσει όπως είναι, οι ρυτίδες είναι όμορφες».


Μέγκ Ράιαν, Μαικλ Τζάκσον, Ντονατέλα Βερσάτσε, Μικι Ρούρκ είναι μόνο λίγοι από τους πολλούς αστέρες που έπεσαν θύματα της βιομηχανίας που υπόσχεται αιώνια ομορφιά.



Η υπερβολή στις πλαστικές επεμβάσεις οφείλεται συχνά σε μια πάθηση που λέγεται Διαταραχή Δυσμορφίας Σώματοςόπου ο ασθενής βρίσκει πάντα μέρη του σώματός  του που θέλει να αλλάξει και ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος.
Στις μέρες μας όμως υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι που οδηγούν τον κόσμο στο ιατρείο ενός πλαστικού γιατρού. Αλλοι θέλουν να ανανεώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση γιατι πιστεύουν ότι έτσι θα μπορέσουν να βρούν ευκολότερα θέση εργασίας, θα είναι πιο ανταγωνιστικοί, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αλλοι καταφεύγουν σε πλαστικές επεμβάσεις μετά από χωρισμό, απώλεια αγαπημένου προσώπου, πιστεύοντας πως αυτό θα τους καλύψει το συναισθηματικό κενο.
Κάθε χειρουργέιο ακόμα και για τους «υγιείς»ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργεία «ομορφιάς» εγκυμονεί κινδύνους και επιπλοκές και συνεπώς πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με τον πλαστικό γιατρό.
Κι όπως είπαμε, στην περίπτωση των πλαστικών επεμβάσεων … εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Με μέτρο λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου