Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Bloomberg: Περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, υπό προϋποθέσεις

Η Ευρωζώνη μπορεί να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις της για μία μόνιμη συμφωνία, εάν η χώρα αποδεχθεί ότι χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα, μαζί με την εποπτεία του, και δεσμευθεί να μην καταργήσει τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις του προγράμματος διάσωσης», τονίζει, την Τρίτη, το Bloomberg επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Άλλος αξιωματούχος, που εκπροσωπεί τους πιστωτές, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει πιο συνεργάσιμη στις πρόσφατες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg, θα παρουσιάσει μία πρόταση στο αυριανό (Τετάρτη) Eurogroup στις Βρυξέλλες, με την οποία θα ζητά να επιτραπεί η αύξηση του στοκ των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου κατά 8 δισ. ευρώ και την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ των κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από την κατοχή ελληνικών ομολόγων.

Ο Γάλλος υπουργός ΟικονομικώνΜισέλ Σαπέν,δήλωσε τη Δευτέρα, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της G-20 στην Κωνσταντινούπολη, ότι «βραχυπρόθεσμα, πρέπει να διαμορφώσουμε αυτό που ορισμένοι μπορεί να αποκαλέσουν επέκταση ή οι Έλληνες πιθανόν να θέλουν να αποκαλέσουν μία γέφυρα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος,  Άνγκελα Μέρκελ,  δήλωσε από την Ουάσιγκτον, ότι βάση για τις συζητήσεις με την Ελλάδα αποτελεί το υφιστάμενο πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι θα περιμένει να ακούσει τι θα πει η Ελλάδα. «Περιμένω να έρθει η Ελλάδα με μία βιώσιμη πρόταση και μετά θα συζητήσουμε γι' αυτήν» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου